26 Φεβρουαρίου 2013

Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Νέδα»

Οι Πολιτιστικές Ομάδες Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο) φιλοξενούν το μουσικό σχήμα «Νέδα» την Παρασκευή, 1 Μαρτίου, στις 20:00, στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων (Νικηφόρου Φωκά 82 / Μακρύ Στενό, Παλιά Πόλη).

Το μουσικό σχήμα «Νέδα» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012. Η Νέδα είναι ένα ποτάμι της Πελοποννήσου, στην Ελλάδα, το μοναδικό με θηλυκό όνομα.
Η Βικτωρία Τάσκου (ούτι, φωνή), ο Γιώργος Παπαϊωάννου (βιολί), ο Χρήστος Μπάρμπας (νέυ, φωνή) και ο Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο) είναι τέσσερις νέοι μουσικοί με ευρεία εμπειρία τόσο στους χώρους της τροπικής παραδοσιακής και οθωμανικής κλασικής μουσικής όσο και στους χώρους της ευρωπαϊκής παλαιάς και κλασικής μουσικής.
Επιλέγουν έναν ακουστικό ήχο και μέσα από ένα μινιμαλιστικό συνδυασμό των τεσσάρων οργάνων (βιολί, νέυ, ούτι, κοντραμπάσο) παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που αποτελείται αποκλειστικά από νέες, οργανικές και φωνητικές, πρωτότυπες συνθέσεις: κλασικές και λαϊκές, παραδοσιακές και σύγχρονες, τροπικές και τονικές δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλο χώρο στον αυτοσχεδιασμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (με καπέλο).

Σχετικοί σύνδεσμοι:
-nedamusic's sounds on Soundcloud
-Néδa - "Olasonic" on YouTube

Δράσεις/Εκδηλώσεις Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων