15 Ιουλίου 2012

Συναυλία με τους Trio Daulute στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων!

Πολιτιστικές Ομάδες Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Στεκιού των πολιτιστικών ομάδων, φιλοξενούν το trio Daulute, το οποίο παρουσιάζει μια ξεχωριστή πρόταση για την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. 
Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού προσεγγίζει τα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, του Αιγαίου και της Μικρά Ασίας, όπως επίσης αντλεί θέματα και από άλλες μουσικές παραδόσεις.
Με αφετηρία την κοινή τους αναζήτηση και αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, οι τρεις μουσικοί αναπτύσσουν ένα δυναμικό και εναλλακτικό μουσικό στυλ.
 Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης αναβιώνει τα παραδοσιακά πνευστά (θιαμπόλιδιπλομάντουροασκομαντούρα τσαμπούνα), ενώ προσαρμόζει στο ελληνικό ιδίωμα πνευστά από άλλες παραδόσεις (κέλτικα whistles, δυτικό φλάουτο, ινδικό bansuri).
 Ο Δημήτρης Σιδερής επικεντρώνεται στο κρητικό λαούτο αναπτύσσοντας την τεχνική του. 
Ο Γιάννης Παπατζανής εξελίσσει τις τεχνικές του Αιγαιακού παραδοσιακού κρουστού (τουμπί), ενώ ενσωματώνει κρουστά και από άλλες παραδόσεις (περσικό tombak, αφρικανικό udu, frame drumς από τη Μέση Ανατολή).

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 21:00 στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ Στενό, Παλιά Πόλη).

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η


To event στο facebook

Δράσεις/Εκδηλώσεις Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων