18 Μαΐου 2012

Μουσική παράσταση ''Το κλεμμένο μας τσίρκο''




 Μουσική παράσταση ''Το κλεμμένο μας τσίρκο'' 

από τους B.D.Foxmoor (Active Member), Brak 

(Χνάρια) και Flaco!


Η Αντιρατσιστική Ομάδα Φοιτητών Ρεθύμνου και οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης φιλοξενούν μια μουσική παράσταση για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, σε συνεργασία με τους B.D.Foxmoor από το συγκρότημα Active Member, Brak από το συγκρότημα ''Χνάρια'' και Flaco.
Την Πέμπτη 25 Μαϊου, στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, στις 21.30 και για μία και μοναδική παράσταση στο Ρέθυμνο οι B.D.Foxmoor (Active Member), Brak (Χνάρια) και Flaco μας παρουσιάζουν μία μοναδική δουλειά, η οποία είναι μια διασκευή της παράστασης '' Το μεγάλο μας τσίρκο'', του Ιάκωβου Καμπανέλη. Είσοδος 5e και 3e το φοιτητικό.

Πιο συγκεκριμένα: "Πέρασαν περίπου 40 χρόνια από την πρώτη παράσταση του μεγάλου εκείνου τσίρκου. Πολλοί, εκείνο το βράδυ, το ‘χουν μέσα τους και μαζί τους σαν θυμησιά φυλακτό. Κάποιους άλλους τους βαραίνει σαν κατάρα· και κάποιους σαν εμάς, ευτυχώς, μάς αφήνει μόνο την αίσθηση ενός αγδίκιωτου φταιξίματος που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει χρεώσει, αναλόγα με το κρίμα της, στη γενιά αυτή ολάκερη, τη χειρότερη γενιά όλων σ’ αυτόν τον αλλόκοτο τόπο, την γενιά της μεταπολίτευσης. Χωρίς το ηθικό βάρος, λοιπόν, της μνήμης και της βρώμικης αυτής εποχής και με το θράσος που μας διακατέχει, πήραμε την απόφαση να μοιραστούμε, μ’ όποιον αντέχει, τη δικιά μας βλάσφημη καταγραφή από τα τελευταία 40 χρόνια.''



To συγκρότημα Active Member είναι ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop/low bap συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του. Πρόκειται για το συγκρότημα που κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο (1993, Διαμαρτυρία). Σήμερα αποτελείται από τον B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και την Sadahzinia (ΓιολάνταΤσιαμπόκαλου).


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο blog:
http://toklemmenomastsirko.blogspot.com/

Η εκδήλωση στο facebook:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δράσεις/Εκδηλώσεις Στεκιού Πολιτιστικών Ομάδων